Predicile Moralizatoare vs Exorcismul lui „TREBUIE”

Number of View: 888

Predicile MORALIZATOARE sunt probabil  cea mai periculoasă formă de propagare a unei RELIGIOZITĂŢI PATOLOGICE în bisericile creştine – pentru că preotul/pastorul trage singur toate concluziile („TREBUIE să facem X; Y, Z”,… sfaturi generoase 🙂 , alternând uneori, cu o adevărată explozie de artificii, toate identice, pentru că toate încep cu acelaşi îndemn deosebit de „spiritual”: „SĂ facem X,… SĂ facem Y,… SĂ facem Z”…) ca şi cum credincioşilor le-ar lipsi partea de deasupra gâtului, când, în realitate e doar anesteziată – s-au obişnuit atât de mult cu acest stil de „spiritualitate”, încât nici măcar nu-i mai simt efectul nociv care îi ALIENEAZĂ.

Cunosc pe cineva care a avut nevoie să meargă la un psiholog pentru a-i face exorcismul lui „trebuie”, inoculat ani de zile, sistematic în biserică, pentru a mai putea funcţiona normal – un caz fericit de creştin inteligent! – deşi bine ar fi, gândesc eu, dacă Bisericile creştine ar putea găsi o alternativă, o soluţie şi mai inteligentă, care să nu mai necesite un astfel de demers, oricât de inteligent ar fi el. 🙂

 

 

Nu sunt postări înrudite.

This entry was posted on Sunday, January 12th, 2014 at 7:43 pm and is filed under ARTICOLE / GÂNDURI, Religiozitate Patologică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment