Cea mai uşoară cale de a pierde încrederea membrilor unei biserici

Number of View: 988

Încrederea se câştigă atât de greu şi se pierde atât de uşor! Cea mai uşoară cale de a pierde încrederea membrilor unei biserici este aceea de a le promite ceva REAL şi de a le oferi în schimb ceva TRUCAT. De exemplu: o spiritualitate în pas cu moda societăţii, lipsită de substanţă sau o spiritualitate bazată exclusiv pe reguli – câte 10-20 într-o singură predică 🙂 , sau predici semi-psihotice cu îndemnuri pseudo-mistice, etc…

Biserica devine ceea ce practică.

Dacă practică ceea ce este la modă, va deveni la fel de superficială ca ceea ce este la modă.

Dacă urmează numai reguli (fără călăuzirea Duhului Sfânt – şi nu e nevoie să fii carismatic pentru o astfel de călăuzire, e suficient doar să fii un creştin autentic 🙂 ), va deveni o biserică legalistă, în care oamenii vor avea din ce în ce mai mare nevoie de psihologi care să le exorcizeze legalismul din sufletele astfel îmbolnăvite, psihologi care să-i de-nevrozeze.

Dacă foloseşte doar îndemnuri pseudo-mistice, va deveni o biserică psihotică, în care oamenii vor avea nevoie de psihologi care să le deviruseze sufletele, astfel alienate, de toţi “piticii” spirituali.

Statisticile spun că în zilele noastre, în S.U.A., aproape DOUĂ TREIMI dintre tinerii care au crescut într-o familie creştină şi care au primit educaţie religioasă pleacă din Biserică până să împlinească vârsta de 20 de ani. Cred că s-ar merita făcut orice pentru ca superficialitatea bisreicilor creştine din România să nu conducă în acelaşi punct…

Încrederea membrilor unei biserici este uşor de pierdut dar extrem de greu de recâştigat!

Postări înrudite:

  1. Secretul unei vieţi pline de succes Number of View: 1130   Nu există îndatorire pe care...
  2. Nick Vujicic – Omul unei speranţe fără limită! Number of View: 1080 Cititorii care au vizionat această postare...
This entry was posted on Sunday, January 19th, 2014 at 9:54 pm and is filed under Psiho-Spiritualitate, Religiozitate Patologică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment