“Telefonul” ascuns care ne conectează cu Dumnezeu

Number of View: 774

Cum ar fi oare viaţa noastră dacă nu ar exista un “telefon” care să ne poată conecta permanent cu Dumnezeu, precum este lobul nostru frontal – sediul moralităţii noastre? Pentru a ne conecta, desigur, trebuie mai întâi ca acesta să fie funcţional iar noi, dornici să-l folosim.

Din nefericire, însă, pentru cei mai mulţi dintre noi, acest telefon, prin contribuţia noastră repetată şi deseori inconştinetă, a devenit parţial disfuncţional. Cum s-a întâmplat acest lucru, mai exact, ne spune doctorul Neil Nedley, dezvăluind practic, totodată, o LEGE bio-psiho-spirituală, ignorată de majoritatea dintre noi: “Deoarece lobul frontal este sediul moralităţii, încălcarea frecventă a propriului cod moral poate provoca reprimarea lobului frontal, aducând la tăcere vocea conştiinţei şi putând induce o stare de bine pe termen scurt”. Pe termen lung, totuşi, ce se va întâmpla? De ce fel de miracol divin va fi ulterior nevoie pentru a-l scăpa pe om de consecinţele violării acestei LEGI bio-psiho-spirituale? De consecinţele  deconectării, deliberate sau inconşteiente, ale   telefonului bio-psiho-spiritual personal? Deconectare care conduce la atât de multe disfuncţii psihice, cum ar fi: adicţiile, narcisismul, histrionismul, borderlin-ul, bipolar-ul, schizofrenia, etc…

 

 

Din fericire, Dumnezeu tocmai de astfel de cazuri imposibile are nevoie pentru a face minuni. Plus, desigur, multă credinţă (cam cât un „grăunte de muştar” ), bunăvoinţă şi pocăinţă (acte contrarii celor care au dus la reprimarea lobului frontal). Adică de o maximă deschidere şi colaborare din partea celui ce urmează a fi, cu un atât de mare har, dăruit.

Mai fericiţi, totuşi, rămân cei care cer/primesc harul de a nu ajunge să aibă nevoie de această fericire. Cei care nu îşi asumă riscul de a compromite sediul moralităţii prin răzvrătirea faţă de ceea ce ştiu că este corect. Riscul de a fi nevoiţi să facă alegeri zilnice folosindu-se de un creier care nu se mai află în comuniune cu Dumnezeu (dr. Neil Nedley, 20015).

Lobul frontal este “telefonul” care ne face legătura cu Dumnezeu.
Îl putem păstra funcţional şi conectat doar îndeplinind voia Sa.

Mihaela Farauanu

Postări înrudite:

  1. Magnetul care îl atrage irezistibil pe Dumnezeu Number of View: 2158 Dacă Îl caut pe Dumnezeu ca...
  2. Modul minunat în care Dumnezeu ne împlineşte visele… Number of View: 1781 Odată, pe creasta unui munte, creşteau...
  3. Lucruri PENTRU Dumnezeu sau lucrurile LUI Dumnezeu??? Number of View: 1202 Ni se poate întâmpla să ne...
  4. Care este cel mai rău lucru care ni s-ar putea întâmpla vreodată? Number of View: 2113    Cel mai rău lucru care...
  5. Care este cel mai Important Lucru care s-a Descoperit Vreodată? Number of View: 2325     De-a lungul timpului, s-au...
This entry was posted on Sunday, September 27th, 2015 at 5:29 pm and is filed under Psiho-Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment