About

Number of View: 1899

MOTTO:

“Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai înseta în veci,

căci se va face în el izvor de apă curgătoare,

pentru viaţa veşnică.”

(Ioan 4, 4).


POVESTEA IZVORULUI CU APĂ VIE

Apa Vie se plictisea să fie subterană. Într-o zi a decis să ţâşnească sub forma unui izvor limpede şi bogat. Oamenii au venit în număr mare, din toate părţile, pentru a bea o apă atât de vie, pură, vindecătoare şi sănătoasă. O întreprindere a decis să vină în ajutor şi să sponsorizeze îmbutelierea şi transportul apei pentru a fi dusă spre cele mai îndepărtate zone ale lumii, la oameni care nici măcar nu auziseră de ea. Dar între timp, din ce în ce mai mulţi angajaţi, unii comozi iar alţii lacomi de profitul pe care l-ar fi putut dobândi fără atât de mult efort, au început să transporte apă nu numai în numele firmei, ci şi pe cont propriu, dar nu de la izvorul cu Apă Vie, ci de la diferite alte izvoare care le erau cel mai la îndemână pe drum. O vindeau tot sub eticheta de Apă Vie, adăugând numai nişte reguli foarte severe pe ea şi făcându-i pe oameni să creadă că apa nu-şi va face efectul decât în măsura în care acele reguli vor fi urmate cu absolută stricteţe. Regulile fiind foarte greu de urmat, iar rezultatele practic inobservabile, încetul cu încetul, din ce în ce mai puţini oameni au fost interesaţi să-şi mai procure şi să mai bea din acea apă atât de renumită la început. Apa Vie însă a continuat să curgă la fel de îmbelşugat la izvorul iniţial, risipindu-şi aproape în zadar puritatea şi capacitatea deosebită de vindecare, pentru că numai câţiva oameni mai cunoşteau cu adevărat drumul care ducea către Ea.

Voi îl cunoaşteţi?


 …

S-a întâmplat, odată, ca un peşte din ocean să audă pe cineva vorbind despre ocean, şi peştele a auzit pentru prima dată că există ceva precum oceanul. El a început să cerceteze, a început să se intereseze şi să întrebe, dar nimeni nu ştia unde e oceanul. A întrebat mulţi peşti, mari şi mici, cunoscuţi şi necunoscuţi, renumiţi şi nu atât de renumiţi, dar nici unul nu a fost în stare să răspundă unde e oceanul. Toţi au spus că au auzit de el; toţi au spus: “Cândva în trecut strămoşii noştri ştiau – scrie deseori acest lucru în Scripturi.” Iar oceanul era peste tot! Ei erau în ocean; vorbeau, trăiau în ocean.

Dumnezeu este atât de aproape – El este prezent chiar acum şi aici! Locuim în El, Îl respirăm, “înotăm” în El… El este Apa Vie pe care o căutăm mereu, cu disperare, în zări atât de îndepărtate dar pe care o descoperim numai atunci când, prin har, devenim prezenţi la Prezenţa Lui permanentă – aici şi acum!

 

Acest blog este un deget îndreptat spre această Prezenţă, atât de proximă sau, dacă vreţi, o invitaţie la o ceaşcă de Apă Vie, colectată cu grijă şi bucurie chiar din izvorul acestei Prezenţe. Invitaţia va deveni, cu timpul, o chemare la… din ce în ce mai mult, până la… unirea noastră totală cu Izvorul.

 

Aşa să ne ajute Prezenţa permanentă a lui Dumnezeu.


Despre mine:

…vor vorbi  gândurile pe care le  voi  scrie…